Microsoft Azure nå også i Norge

Microsoft Azure nå også i Norge

Nå har det skjedd! Microsoft åpner sine datasentre i Norge, og vi får lov til å leke med de allerede 19. november.

Microsoft Azure

Azure er Microsoft sine datasentertjenester i skyen på leiemodell. Her kan man etablere komplett driftsmiljømiljø, støtte eksisterende miljø i hybrid og vokse i takt med behovet mens man betaler etter forbruk.

Mange bedrifter har sett nytten av å bruke Azure og den fleksibiliteten dette gir. Færre og færre firmaer i SMB-markedet investerer i lokal serverkraft og leier heller tjenestene de trenger i blant annet Azure for å dekke sitt behov.

Ikke det at Azure passer kun for SMB-markedet. 95% av alle Fortune 500-firmaer bruker Azure helt eller delvis i en eller annen form. Har man Office 365 bruker man Azure. Har man Hotmail bruker man Azure. Dette er kjernen i så mangt!

Sikkerhet

Tjenestene i Microsoft sin sky er i kontinuerlig utvikling. Det investeres 1 milliard dollar hvert år bare på sikkerhet for å trygge kundenes data. Dette bærer frukter, og resultatene kan du nyte godt av. Ut i fra hvor mye man vil investere i månedlig kostnad kan man skru på flere sikkerhetslag- og mekanismer for å beskytte deg og dine data mot angrep eller annen lekkasje. Dette innebærer e-postfiltrering, antivirus, enhetshåndtering og automatikk som beskytter data eller begrenser hva brukerne kan gjøre. Alt til den hensikt å støtte oppunder bedriftens interesser og verdier.

Endelig i Norge!

Azure er tilgjengelig i 54 regioner over hele verden. Naturlig nok var USA først ute når Azure ble lansert, men det dukket opp datasenter i Europa etter kort tid også. Disse ligger i Dublin og Amsterdam. Deretter fulgte Tyskland på og nå ligger Norge for tur. Norske bedrifter har møtt mangelen av norsk datasenter med noe skepsis og flere har vegret seg for å flytte alt eller deler av produksjonsmiljøet sitt ut av norges grenser.

Men nå har det altså skjedd. Takket være store aktører som Equinor, DnB og Posten har vi fått etablert intet mindre enn TO Azure datasentere her i Norge. Ett i Stavanger og ett i Oslo. Dette vil slå beina under motargumentet man møter om at dataene må ligge på norsk jord og åpner opp for at enda fler bedrifter kan ta del i godene.

Dette innebærer også at i løpet av det kommende året vil Office 365 ha dine data i Norge. Så bruker man SharePoint til filene sine vil de etterhvert ligge på riktig side av landegrensen.

Ta det i bruk!

Hvis du er nysgjerrig på Azure og vil benytte deg av samme plattform som Spotify, NRK, Pixar og Boeing legger sin lit til kan du opprette en prøve-konto og se litt på mulighetene. Les enda mer hos Microsoft HER.

En annen mulighet er å snakke med meg først, så kan vi ta en prat om hvilke fordeler som ligger og venter på deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

I accept the Privacy Policy

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.