Microsoft bytter navn på Office 365 til Microsoft 365

Microsoft bytter navn på Office 365 til Microsoft 365

Microsoft. Selskapet som ga oss Office-pakken. Industristandarden for produktivitet som er installert på enhver PC rundt om. Like selvsagt som smør på brødskiva. De ga oss senere Office 365 som i starten dessverre ble misforstått. Hvorfor skulle man leie Office når man kunne kjøpe det? Vi skjønte mer av taktikken bak det etterhvert. Så finner de på å lansere samleproduktet Microsoft 365 som inneholder Office 365, Windows 10 og en drøss sikkerhetsfunksjoner, og med det setter hele salgsapparatet vårt ut av spill som aner ikke hva vi skal med det. «Windows 10 følger med sier du?! De har jo det installert på PCen allerede! Hva er dette forno….!». Det var snart 3 år siden.

I April i år blir hele greia snudd på hodet. Nå når vi endelig har klart å trene opp salgsteamet til å si «Microsoft» og ikke «Office» på de rette produktene og vist de hva de tydelige forskjellene mellom lisensene er gjennom utallige PowerPoints og møter. Da er det enda godt da, at de nå gjør om – ikke alle! – men et utvalg av Office 365-lisensene til å hete noe med Microsoft isteden. Microsoft 365 Business er ikke Microsoft 365 Business lenger. Den er nå blitt Microsoft 365 Business Premium. Og at Office 365 Business Premium nå er Microsoft 365 Business Standard betyr ikke at det er en «Microsoft 365-pakke» slik det var inntil nylig. For innholdet er likt som før! Bare nytt navn. Så da er det «på`an» igjen da vel!

OK. Det er nok bare det at jeg hadde blitt vant med den etter hvert logiske oppdelingen av produktene. Å kalle et produkt for «Microsoft 365» når det het «Office 365» er vel kontraintuitivt. Office-navnet står nærmest skrevet i alle historie- og synonymordbøker. Det er så innarbeidet hos oss at det blir rart å gå bort i fra det når man skal presentere produktene. Dette er så «smør og brød» som det nærmest kan få blitt. Man spør ingen nå om de skal ha Office på maskinen sin eller ikke! Det er en selvfølge. Det er en grunn til at vi har skrudd på Auto-installering av Office hos flere kunder. Det er et minimumskrav! Husker med gru tilbake til klagene vi fikk når Outlook-ikonet gikk fra gult til blått. Men det er helt glemt nå. Vaner er rare sånn.

Det er kanskje ikke så galt likevel, denne navnendringen. Det er godt mulig dette er et strategisk riktig valg av Microsoft for å få en mer lik navnestandard på produktene sine. «Office 365» er nok i seg selv et noe misvisende navn. Det har blitt så mye mer de siste årene. Vi har kunder som fint kan erstatte serveren de har på bakrommet med løsninger i dette skyproduktet. Så kanskje er det bare riktig å kalle denne altomfattende pakken for «Microsoft 365» og ikke «Office 365». Burde den ha hatt det navnet hele tiden? Det slo meg nå.

For er det en ting vi har lært av Microsoft i de senere årene, så må det være at de klarer å se behovet til brukerne, bedriftene og de store foretakene før oss. Før noen andre. De ligger langt foran. Vi forsøker å holde følge og snu oss i takt med de. Og det er vår jobb som gode rådgivere å kunne formidle dette på en god måte ut mot våre kunder. Vi får bare akseptere dette valget fra de store herrer der borte, så skal jeg gjøre det så enkelt som mulig for dere med denne lille listen:

Før og etter:

Office 365 Business EssentialsMicrosoft 365 Business Basic
Office 365 Business PremiumMicrosoft 365 Business Standard
Microsoft 365 BusinessMicrosoft 365 Business Premium
Office 365 Business og ProPlusMicrosoft 365 Apps for Business eller for Enterprise

Så blir det vel sånn da at dette også blir en vane for oss og snart ser vi lyset vi også. Lyset som Microsoft lenge har sett og som vi nå lokkes sakte men sikkert mot.

Kilde:
https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/blog/2020/03/30/new-microsoft-365-offerings-small-and-medium-sized-businesses/

PS: Logoen øverst i denne artikkelen er kun et resultat av egne kreative krumspring og men for å understreke innholdet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

I accept the Privacy Policy

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.