Gratis samhandling med Microsoft Teams

Gratis samhandling med Microsoft Teams

Vi er inne i en tid der det er viktigere enn noen gang å kunne jobbe mobilt fra der man er, på en trygg og sikker måte. Dette merkes ekstra godt med COVID-19-utbruddet rundt oss og de anbefalingene og tiltakene myndighetene nå har satt i gang for å holde befolkningen mer adskilt for å minske sjansen for smitte. Det dukker opp mange spørsmål om dagen om hvordan man kan, skal eller burde jobbe hjemmefra. Microsoft har nå besluttet å tilby gratis lisenser for samhandlingsverktøyet Teams slik at flere kan få muligheten til å jobbe effektivt selv om de må holde seg hjemme.

Microsoft Teams er en del av Office 365. Dersom bedriften din har Office 365 har du mest sannsynlig lisensene i orden allerede. Om du derimot trenger lisenser har Microsoft noen måter du kan skaffe dette på.

Enkeltpersoner:

  • Hvis du har e-post via din arbeidsgiver kan du bruke denne linken
  • Bruker du gratis epost som Gmail eller Outlook kan du få «Freemium»-versjonen av Teams ved å følge denne linken

IT-avdelinger:

Linkene over fungerer for enkeltpersoner, men dersom du jobber i en bedrift som allerede har riktige lisenser for Teams tilbyr Microsoft gratis Office 365 E1-lisenser som varer i 6 måneder. Denne inkluderer E-post, Teams, fillagring og Office-pakken rett i nettleser.

FAQ:
Q: Hva skjer når en person logger inn med sin Jobbkonto?
A: Dersom personen er lisensiert for Teams vil man bli logget rett inn på normal måte. Dersom de ikke har lisens vil de likevel komme inn og få opprettet en gratislisens automatisk. Denne er gyldig ut Januar 2021!

Q: Hva er inkludert i «Freemium»-lisensen?
A: Denne inneholder det du trenger for å kunne begynne å ta i bruk Teams, men med noen begrensninger. Man kan ikke lagre mer enn 10GB i filområdene knyttet til Teams og personlig lagring begrenser seg til 2GB.

Q: Hvordan fungerer møter i denne versjonen?
A: I fremtiden vil det være mulig å planlegge møter. Foreløpig kan man kun ta spontane videomøter og samtaler mellom brukerne.

Lurer du på noe mer eller trenger hjelp er det bare å ta kontakt. Jeg hjelper mer enn gjerne til dersom man står fast eller har spørsmål.

Ellers vil jeg referere til disse to artiklene om man trenger mer info:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

I accept the Privacy Policy

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.